Γίνε Αιμοδότης...

Διαρκεί μόνο 10'. Δώσε Αίμα. Χάρισε τη Χαρά της ζωής. Γίνε Εθελοντής Αιμοδότης...  Περισσότερα

Τηλεφωνικός Κατάλογος Νοσοκομείου

Δείτε αναλυτικά τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου...  Περισσότερα

Πληροφορίες Ραντεβού

Πληροφορίες διευκόλυνση σας, σε περίπτωση που προσέλθετε στο Νοσοκομείο...  Περισσότερα

Δραστηριότητες Νοσοκομείου

Στις 03/09/2014 έγινε η προγραμματισμένη επιστημονική συνάντηση – ενημέρωση για τον αιμορραγικό πυρετό τον οφειλόμενο στο ιό Ebola. Προηγήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν – μίλησαν οι κ.κ. Χρήστος Κούτρας, Συντ/στής Δ/ντής Παθολογικού Τμήματος, Διονύσιος Κυρμιζάκης Συντ/στής Δ/ντής ΩΡΛ Τμήματος και Αναστάσιος Κουτσούκης, ΤΕ Νοσηλευτής.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο κος Δ. Κυρμιζάκης έκανε μια εισαγωγή σχετικά με το ιστορικό της νόσου, η οποία πρωτοεμφανίστηκε και ταυτοποιήθηκε τον Αύγουστο του 1976, στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, κοντά στον ποταμό Έμπολα. Έγινε επίσης αναφορά για την τωρινή επιδημία στην Δυτική Αφρική.

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο κος Χ. Κούτρας, ο οποίος αναφέρθηκε στους διάφορους αιμορραγικούς πυρετούς και επικεντρώθηκε στην νόσο από τον ιό Ebola, παρουσιάζοντας τον τρόπο μετάδοσης, την συμπτωματολογία, την πρόγνωση και τους τρόπους προφύλαξης από την νόσο. Λόγω του ότι δεν υπάρχει εμβόλιο ή αναγνωρισμένη ειδική θεραπεία τονίστηκε ότι η  υποστηρικτική αγωγή και ιδίως η προφύλαξη είναι οι κύριοι τρόποι αντιμετώπισης της θανατηφόρου επιδημίας ( 50-90% θνητότητα γενικά).

Ο κος Α. Κουτσούκης στην συνέχεια μίλησε για την διαχείριση κάθε υπόπτου περιστατικού, σε επίπεδο δευτεροβάθμιου νοσοκομείου. Τέλος, λόγω της επανεμφάνισης της ελονοσίας στην χώρα  μας  καθώς και την συνέχιση καταγραφής κρουσμάτων νόσου του Δυτικού Νείλου σε αυτήν, έγινε σύντομη αναφορά στα δύο αυτά νοσήματα και στην πρόληψη αυτών, η οποία κυρίως επικεντρώνεται στην αποφυγή δηγμάτων από κουνούπια (και οι δύο νόσοι μεταδίδονται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων με αυτόν τον τρόπο) και την κουνοποκτονία – καταπολέμηση κουνουπιών.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις προαναφερθείσες νόσους συνδεθείτε με τον ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Εκ μέρους της Επιτροπής Νοσ/κών Λοιμώξεων                       Εκ μέρους του Ε.Σ.
             Ο  Πρόεδρος                                                         Ο  Πρόεδρος
                   ΧΡΗΣΤΟΣ  Ν. ΚΟΥΤΡΑΣ                                         ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ  Ε. ΚΥΡΜΙΖΑΚΗΣ

aytepagelth anazhthsh 

Τηλεφωνικός Κατάλογοςdiaygeia logo

syzefxis logo

psixargos logo

metamosxeysis logo

Επικοινωνια

  • Συνοικισμός Παπάγου, Βέροια
     Τ.Κ 59100, Ημαθία
  • 23313 - 51100 
  • 23313 - 51100

Το Νοσοκομειο

To Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας), πρωτολειτούργησε το 1981, είναι μια αποκεντρωμένη μεγάλη μονάδα και βρίσκεται στη Βέροια, δίπλα απο το Άλσος Παπάγου, πλησίον της Εγνατίας οδού και διαθέτει 206 κλίνες.... Περισσότερα