Γίνε Αιμοδότης...

Διαρκεί μόνο 10'. Δώσε Αίμα. Χάρισε τη Χαρά της ζωής. Γίνε Εθελοντής Αιμοδότης...  Περισσότερα

Τηλεφωνικός Κατάλογος Νοσοκομείου

Δείτε αναλυτικά τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου...  Περισσότερα

Πληροφορίες Ραντεβού

Πληροφορίες διευκόλυνση σας, σε περίπτωση που προσέλθετε στο Νοσοκομείο...  Περισσότερα

Η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βέροιας λειτουργεί περί τα τριάντα χρόνια με μοναδικό στόχο την φροντίδα και ανακούφιση του άρρωστου παιδιού. Από το 2011 διευθύντρια της κλινικής είναι η κυρία Ελένη Βούρτη και επιμελήτριες η Σιδηροπούλου Βασιλική (επιμελήτρια Β΄) και Τουλιοπούλου Αναστασία (επιμελήτρια Β΄). Τη δύναμη της κλινικής ενισχύουν οι παιδίατροι του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας Κούμα Ευτυχία (διευθύντρια ) και Αγγελόπουλος Ευστάθιος  (επιμελητής Α΄), προσφέροντας σημαντική βοήθεια τόσο στο πρωινό ωράριο, όσο και στις εφημερίες.
 
 
Η κλινική χορηγεί δυο χρόνια παιδιατρικής ειδικότητας καλύπτοντας  έξι θέσεις  ειδικευομένων. Κατά το έτος 2015 στην κλινική εργάστηκαν οι παρακάτω ειδικευόμενοι : Καλέση Αναστασιά , Σταυρούλα Οικονόμου, Αλέξανδρος Πάνος , Χατζοπούλου Ελπινίκη, Μπελιά Μαρίνα, Σαμουρκασίδου Δέσποινα, Κλειτσιώτη Μαρία, Καλασίδου Γεωργία, Γκαμπέτα Αναστασία, Κουτσογιάννης Ευστάθιος. Επίσης εκπαιδεύτηκαν για 4μήνες οι γενικοί ιατροί Φραγκάκης Δημήτριος, Καλομπάτσιος Στυλιανός , Αντωνόπουλος Νικόλαος, Τσεκερίδης Βασίλειος.   

Η κλινική εφημερεύει καθημερινά καλύπτοντας τις ανάγκες όλου του νομού Ημαθίας , για όλο το μήνα, καθώς και τις ανάγκες του μοναδικού  μαιευτικού τμήματος του νομού. Παράλληλα κατά το πρωινό ωράριο λειτουργεί καθημερινά το τακτικό παιδιατρικό ιατρείο καθώς και ένα δεύτερο τακτικό ιατρείο , από το μήνα Ιούνιο έως το Δεκέμβριο, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των ατομικών δελτίων  υγείας μαθητή (πιστοποιητικά υγείας ).
 
ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
 
Συνολικά κατά το έτος  2015 εξετάσθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής 13123 περιστατικά, εκ των οποίων τα 7478 ήταν επείγοντα και τα 5645 τακτικά. Συμπληρώθηκαν  965 ατομικά δελτία υγείας μαθητή , 156 αφορούσαν σε παιδιά νηπιαγωγείου, 266 παιδιά Α΄ Δημοτικού , 259 παιδιά Δ΄ Δημοτικού , 215 παιδιά Α΄ Γυμνασίου και 69 παιδιά Α΄ Λυκείου. Έγιναν  συνολικά 2277 εμβολιασμοί , 665 το 1ο τρίμηνο του έτους , 708 το 2ο τρίμηνο , 635 το 3ο τρίμηνο και 541 το 4ο τρίμηνο. Επιπρόσθετα κλιμάκιο της κλινικής μας ( παιδίατρος και επισκέπτρια υγείας των εξωτερικών ιατρείων) διενήργησε τον αντιφυματικό εμβολιασμό στα σχολεία της πόλης μας .Έγινε δοκιμασία mantoux και εμβολιάστηκαν με BCG 272 παιδιά .
 
Καθ’ όλη την διάρκεια του έτους 2015 νοσηλεύτηκαν στην κλινική  739  παιδιά (710 παιδιατρικά περιστατικά – 29 φιλοξενίες ). Από τα περιστατικά που νοσηλεύτηκαν διακομίστηκαν σε 3ο βάθμια Νοσοκομεία 34 περιστατικά , εκ των οποίων τα 23 σε παιδιατρικές και παιδοχειρουργικές κλινικές και τα 11 σε μονάδες εντατικής  νοσηλείας νεογνών (ΜΕΝΝ). Καταγράφηκαν 1560 ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις σε εξωτερικά (οχι νοσηλευόμενα) παιδιά ( αιμοληψίες , λήψη ούρων , ηπαρινισμός κεντρικών φλεβικών καθετήρων, ενδοφλέβια ή ενδομυϊκή χορήγηση φαρμάκων και άλλα). Παράλληλα έγινε μέτρηση ικτέρου σε  515 νεογνά με το αναίμακτο χολερυθρινόμετρο.
 
Η παιδιατρική κλινική είναι υπεύθυνη και για τα νεογνά που γεννιούνται στην μαιευτική κλινική. Κατά το έτος 2015 καταγράφηκαν 218 τοκετοί , 117 καισαρικές τομές και 101 φυσιολογικοί τοκετοί. Οι παιδίατροι της κλινικής παρευρίσκονται  σε όλες τις καισαρικές τομές , και στους φυσιολογικούς τοκετούς σε περίπτωση επιπλοκής. Όλα τα νεογνά εξετάζονται καθημερινά από τους παιδιάτρους.  Η κλινική είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα του μητρικού θηλασμού , ακολουθώντας πρωτόκολλα νοσοκομείων <<φιλικών προς τα βρέφη>> - (baby friendly hospitals). Πέρα από την προσωπική προσπάθεια ενίσχυσης του θηλασμού από το προσωπικό της κλινικής , χορηγείται ενημερωτικό φυλλάδιο και ερωτηματολόγιο αξιολόγησης  για το θηλασμό.
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
 
Καθημερινά 9-10 το πρωί γίνονται μαθήματα στο γραφείο ιατρών της κλινικής, που καλύπτουν όλο το γνωστικό αντικείμενο της παιδιατρικής. Σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται παρουσιάσεις ενδιαφερόντων θεμάτων της παιδιατρικής και διενεργούνται γραπτές δοκιμασίες  σε θεματικές ενότητες της παιδιατρικής και νεογνολογίας . Συγκεκριμένα κατά το  2015 το πρόγραμμα των παρουσιάσεων περιλάμβανε:
 
07-10-2015  <<  ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ       ΝΕΟΓΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ >>    Αλέξανδρος Πάνος
 
14-10-2015   <<  ΝΕΟΓΝΙΚΟΣ ΙΚΤΕΡΟΣ  >>  Νίκη Χατζοπούλου
 
21-10-2015   <<  ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΓΝΟΥ >>  Γεωργία Καλασίδου
 
4-11- 2015    <<ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟΓΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ >>    Δέσποινα  Σαμουρκασίδου
 
11-11- 2015  << ΑΙΜΑΤΟΥΡΙΑ : ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ >> Αναστασία Γκαμπέτα
 
18-11-2015   << ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ >>  Μαρίνα Μπελιά
 
25-11-2015    << ΣΠΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ >> Μαρία Κλειτσιώτη
 
Γραπτές δοκιμασίες με την μορφή πολλαπλών επιλογών (Multiple choice)
 
28 /01/ 2015  γραπτή δοκιμασία με θέμα τη  <<  ΝΕΟΓΝΟΛΟΓΙΑ >>
 
27 /05/ 2015  γραπτή δοκιμασία με θέμα  << ΤΟ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ>>
 
Οι ιατροί της παιδιατρικής κλινικής συμμετέχουν και παρακολουθούν ανελλιπώς συνέδρια και σεμινάρια. Όλοι οι ειδικευόμενοι  ιατροί της κλινικής  παρακολούθησαν τα σεμινάρια υποστήριξης της ζωής του  νεογέννητου   (NLS- Newborn Life Support) που διεξήχθησαν στη Αθήνα, υπό την αιγίδα της ΕΕΚΑΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ), εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από το  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) ERC .
 
Η κλινική συμμετέχει κάθε χρόνο στο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο με αναρτημένες ανακοινώσεις . Κατά το 2015 ,στο 53ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο παρουσιάστηκαν  οι παρακάτω  εργασίες της κλινικής:
 
• ΝΕΟΓΝΟ ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ  ( Μαρίνα Μπελιά, Δέσποινα Σαμουρκασίδου, Αναστασία Τουλιοπούλου, Ευτυχία Κούμα, Βασιλική Σιδηροπούλου, Ελένη Βούρτη)
 
• ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΠΑΡΟΔΙΚΗ ΥΠΕΡΦΩΣΦΑΤΑΣΑΙΜΙΑ ΣΕ ΒΡΕΦΟΣ 8 ΜΗΝΩΝ  (Σταυρούλα Οικονόμου, Μαρίνα Μπελιά, Βασιλική Σιδηροπούλου, Αναστασία Τουλιοπούλου, Ευστάθιος Αγγελόπουλος, Ελένη Βούρτη)
 
• ΕΠΙΜΕΝΟΥΣΑ  ΤΕΤΑΝΙΑ  ΣΕ  ΠΑΙΔΙ  5  ΕΤΩΝ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑΣ  ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ  (Ελπινίκη Χατζοπούλου1, Σταυρούλα Οικονόμου1, Ευτυχία Δρογούτη2, Αθανασία Μακρογιάννη2 Αναστασία Τουλιοπούλου1, Βασιλική Σιδηροπούλου1, Μαρία Στάμου2, Ελένη Βούρτη1 . 1. Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας - Μονάδα Βέροιας, Βέροια 2.  Β’Παιδιατρική Κλινική Π.Γ.Ν.Θ ΑΧΕΠΑ, Θεσ/νικη )
 
• ΠΝΕΥΜΟΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΡΙΟ ΕΜΦΥΣΗΜΑ ΣΕ ΑΓΟΡΙ 13 ΕΤΩΝ ΜΕ ΘΩΡΑΚΙΚΟ ΑΛΓΟΣ    (Μαρίνα Μπελιά, Σταυρούλα Οικονόμου, Αναστασία Τουλιοπούλου, Βασιλική Σιδηροπούλου, Ελένη Βούρτη)
 
• ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΥΡΕΤΩΝ ΣΠΑΣΜΩΝ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΑΣΒΕΣΤΙΑΙΜΙΑΣ ΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΥΠΟΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΥ    (Σταυρούλα Οικονόμου, Ελπινίκη Χατζοπούλου, Αναστασία Τουλιοπούλου, Βασιλική Σιδηροπούλου, Ελένη Βούρτη)
 
• ΝΕΟΓΝΟ ΜΕ ΑΤΡΗΣΙΑ ΠΡΩΚΤΟΥ   (Αλέξανδρος Πάνος, Αναστασία Καλέση, Στυλιανός Καλομπάτσιος, Ευτυχία Κούμα, Βασιλική Σιδηροπούλου, Αναστασία Τουλιοπούλου ,Ελένη Βούρτη.)
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
 
• Συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμών για ανασφάλιστους και άπορους στο δημοτικό ιατρείο της πόλης
• Παρουσίαση της ειδικευόμενης της κλινικής Eλπινίκης Χατζοπούλου, με θέμα <<Πρώτες βοήθειες στα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον>> στο 2ο  Μελέτειο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας
• Παρουσίαση της επιμελήτριας Τουλιοπούλου Αναστασίας , με θέμα <<Μικρά μυστικά υγείας  για τα μικρά παιδιά >>  στο 2ο  Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βέροιας

ΕΞΟΛΠΙΣΜΟΣ
 
Κατά το έτος 2015 η κλινική μας εξοπλίστηκε με :
• Αναίμακτο χολερυθρινόμετρο (Bilicheck ) για τη μέτρηση  του νεογνικού ικτέρου
• Οξύμετρα μεταφοράς με σένσορα για παιδιά και νεογνά για την παρακολούθηση των ζωτικών σημείων σε διακομιδές και οποιαδήποτε άλλη κατάσταση το απαιτεί
• Φορητό μηχάνημα αναπνευστικής αναζωογόνησης νεογνών (Neopuff) για την αναζωογόνηση νεογέννητων σε επείγουσες περιπτώσεις και διακομιδές
 
Τελειώνοντας,  ευχαριστούμε θερμά την προϊσταμένη και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής μας , που πάρα τις αντιξοότητες και τις ελλείψεις σε υλικό άλλα και ανθρώπινο δυναμικό, συνεχίζει για μια ακόμη χρονιά να παρέχει νοσηλευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Ευχαριστούμε  θερμά την επισκέπτρια υγείας, υπεύθυνη του πρωινού εξωτερικού ιατρείου της κλινικής , που κάθε χρόνο αναλαμβάνει με επιτυχία τη  διαχείριση όλων των πρωινών  περιστατικών. Τέλος ευχαριστούμε όλο το διοικητικό ,νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου  μας  ,που  σε συνεργασια  με τη κλινική μας ,προσπαθεί για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και φροντίδα των μικρων μας ασθενών. Ελπίζουμε  σε  μια ακόμα  δημιουργικότερη χρονιά για το 2016.Καλή χρονιά !
                        
 
Εκ μέρους όλου του ιατρικού προσωπικού της παιδιατρικής κλινικής
Η διευθύντρια της κλινικής
ΒΟΥΡΤΗ  ΕΛΕΝΗ

aytepagelth anazhthsh 

Τηλεφωνικός Κατάλογοςdiaygeia logo

syzefxis logo

psixargos logo

metamosxeysis logo

Επικοινωνια

  • Συνοικισμός Παπάγου, Βέροια
     Τ.Κ 59100, Ημαθία
  • 23313 - 51100 
  • 23313 - 51100

Το Νοσοκομειο

To Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας), πρωτολειτούργησε το 1981, είναι μια αποκεντρωμένη μεγάλη μονάδα και βρίσκεται στη Βέροια, δίπλα απο το Άλσος Παπάγου, πλησίον της Εγνατίας οδού και διαθέτει 206 κλίνες.... Περισσότερα